Dil
0216 443 30 30
info@udofed.org.tr
Turkish English Arabic Deutsch Spanish French China Russian

AB´ye göre Döner Üretiminde Soğuk Zincir

Soğuk Zincir ve Kurallar
Üretim tarihi etiketi ve eğer üretim tarihinden farklıysa dondurulma tarihi. „Üretim tarihi“: Kesim tarihi veya balıkçılık üretimlerinde yakalama tarihi ya da hayvansal kökenli tüm gıda maddelerinde işleme, parçalama veya hazırlama tarihi.

Bir gıda maddesi farklı üretim ve dondurulma tarihi olan hammaddelerden oluşan bir partiden üretildiyse, bu durumda en eski üretim ve/veya dondurulma tarihlerinin verilmesi gereklidir. 1 Temmuz 2012’den itibaren tüm Avrupa Birliği’nde geçerlidir.

Gıda maddeleri için Los etiketi direktifi “Los” aslında eşit şartlarda yetiştirilmiş, üretilmiş veya paketlenmiş bir gıda maddesinin satış birimlerinin bütünüdür. Los her durumda, söz konusu gıda maddesinin üreticisi, yapımcısı veya paketleyicisi tarafından veya AB içinde yerleşik ilk satıcısı tarafından belirlenir.

2000/13/EG direktifi uyarınca belirtilen asgari kullanım tarihi ya da son kullanım tarihi tam olarak belirtilmiş ise, Los verilerinin tesbit edilebileceği tanımlamanın yerine kullanılabilir.

Kolay bozulan gıda maddeleri taşımacılığı ile ilgili tüzük
Daha çok teknik açıları ele alan müktesebata göre ısı yalıtımlı farklı taşıma araçlarına (TIR, römork, konteyner, yük wagonları vs.) ve bunların soğutucu veya ısıtma ekipmanına yönelik şartlar belirlenmiştir.

Ayrıca tek tek kolay bozulabilir gıda maddeleri için geçerli ısı koşulları belirtilerek buna bağlı olarak uluslararası taşımacılıkta hangi tip nakliye araçlarının kullanılacağı somut olarak belirtilmektedir.

Kaynak : donerhaber.com

0216 443 30 30
Instagram
Linkedin